Man må ikke spise sine klassekammerater af Ryan T. Higgins


Titel: Man må ikke spise sine klassekammerater
Forfatter: Ryan T. Higgins
Udgivelsesår:2019
Sideantal: 48
Forlag: Carlsen
Bagsidetekst: 
Første skoledag  - det er svært!
Rita skal starte i skole. Hun er meget nervøs.Og selvom alle børnene er rigtig søde, så er det svært ikke at spise dem, for Rita er en tyrannosaurus, og hun synes bare, at børn er helt uimodståelige ... og lige til at spise.Det er svært at få venner, når man spiser dem, så Rita har lige et par ting, hun skal lære om skolen. før hun blive venner med de andre børn.En sjov og skøn fortælling af skaberen bag serien om den sure bjørn Boris. Og med Man må ikke spise sine klassekammerater  skuffer Ryan T. Higgins bestemt heller ikke sine fans.Billedbogen henvender sig til børn fra 4 år og op.
Skal din lille spire starte i 0. klasse efter sommerferien? Så er dét her den helt rigtigt bog til jeres godnatlæsning. Rita Rex er en fantastisk karakter, og bogen er spækket med flotte og fantasifulde illustrationer. Den kan give anledning til mange samtaler med dit barn/børn om skolestart, og eventuelle medfølgeene bekymringer.
Børnelitteraturen i disse år er heldigvis på vej tilbage til kvalitetsudgivelser, med dygtige illustratorer og et fokus på kvalitet. Det glæder mig rigtig meget, for det har manglet, når det ikke lige drejede sig om nyoptryk af klassikere eller bestsellere. I min optik har alle børn krav på at blive taget alvorligt, også når det gælder deres læseoplevelser og børnelitteratur generelt. De kriterier må jeg sige at denne bog opfylder.
Selvom jeg ikke længere, med nogen rimelighed kan siges at være et barn, synes jeg at historien om Rita Rex præsterede at få det barnlige frem i mig.
Både fordi historien er velfortalt og i øjenhøjde med målgruppen, men i særdeleshed også på grund af tegningernes detaljegrad.
Der er hele tiden nye sjove ting at få øje på.
En af de hyggeligste ting ved at få læst højt, da jeg var lille, var at sidde på skødet af min mor eller far med bogen foran os og kigge på tegningerne mens de læste højt.
Så kunne man sammen pege i bøgerne og snakke om, hvad man så på tegningerne og digte nye historier ud fra det man så.

Rita Rex er en karakter som jeg tror mange børn vil fatte sympati for og føle forståelse med. Hun prøver hele tiden, med de bedste intentioner at blive venner med sine skolekammerater, men det kan være lidt svært når man hele tiden får lyst til at spise dem fordi de ser så saftige ud. Samtidig føler hun sig hurtigt udenfor, fordi børnene er bange for hende, fordi hun en enkelt gang, eller to måske kom til at smage lidt på dem. Efter et sammenstød med klassens kæledyr, får hun dog den indsigt hun manglede for at forstå hvor væmmeligt det er at blive spist - og venskaberne begynder at blomstre.

Alt i alt var det svært ikke at trække lidt på smilebåndet over denne bog. Det er jeg sikker på at I også vil gøre med jeres børn ude i stuerne. Snyd ikke jer selv for denne lille perle af en billedbog. Den kan give plads til mange gode samtaler med jeres børn omkring emner som: at være anderledes end de andre børn, at være nervøs for første skoledag, og at behandle andre som man gerne selv vil behandles.


God Læselyst. 


Sif Orall Friis Scherrebeck 
Instagram: https://www.instagram.com/enbibliofilsbekendelser/
Facebook: https://www.facebook.com/enbibliofilsbekendelser

Kommentarer

Populære opslag